Smart-Energy

Het wordt in de toekomst steeds belangrijker om je eigen opgewekte energie door fotovoltaïsche zonnepanelen zelf zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit kan in de vorm van warmte, koude of elektriciteit.

Hiervoor hebben wij het SMART ENERGY CONCEPT uitgedacht. Dit concept kan toegepast worden in nieuwbouw en renovatieprojecten en kan steeds verder uitgebreid worden.

Op basis van het SMAPPEE INFINITY concept koppelen we de opwekkers en verbruikers in en rond de woning met elkaar. De technische installatie wordt gekoppeld aan de PV installatie. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen enkele kwh zelf opgewekte elektriciteit nodeloos verloren gaat door deze terug op het net te injecteren.
Dit doen we door de energiestromen in de installatie te meten.

Indien de SMAPPEE apparatuur merkt dat er overschot is in de productie van elektriciteit zal deze ervoor zorgen dat deze overschot eerst verbruikt wordt. Dat kan door het in- en uitschakelen van verbruiksapparaten zoals de droogkast, wasmachine, batterij opladen, boiler opwarmen, airconditioning, zwembadwarmtepomp, warmtepomp of buffer warmwater.

Meer over SMAPPEE INFINITY